جزئیات پروژه‌

 کارخانه گندله سازی سیرجان
  • مشتری:
  • تاریخ:
  • دسته بندی:

کارخانه گندله سازی سیرجان

 

در این پروژه طراحی سیستم الکترود زمین توسط شرکت تاراز نیر آداک انجام شده است. تست های اولیه مقاومت مخصوص توسط کارشناسان این شرکت در محل پروژه به روش ونر انجام شده و پس از آن مطالعات شبیه سازی با استفاده از نرم افزار CDEGS انجام شده است.

 

جهت مشاوره و طراحی سیستم اتصال زمین با شرکت تاراز نیر آداک تماس حصال فرمایید.

مقدمه:

در این پروژه پروژه اطلاعات دقیق از مقاومت ویژه ی لایه های مختلف خاک از طریق تست مقاومت مخصوص خاک به روش ونر برداشت و در مطالعات نرم­افزاری و طراحی  سیستم بهینه برای الکترودهای زمین و نیز نصب سیستم مذکور در عمق مناسب، لحاظ گردید. بدین منظور پس از مطالعات و بررسی های میدانی و اندازه گیری دقیق مقاومت ویژه در فواصل مختلف، مدل سازی دقیق خاک مجموعه با استفاده از نرم افزار cdegs انجام شده است.

مدل دستگاه اندازه ­گیری

جهت اندازه ­گیری مقاومت ویژه خاک از دستگاه (METREL (MI 3123 استفاده شده که این دستگاه از روش ونر برای اندازه­گیری مقاومت ویژه خاک استفاده می­کند. همچنین با توجه به مجهزبودن این دستگاه به ۲ اندازه­گیر جریانی (کلمپ)، قابلیت اندازه­گیری انواع روش­های محاسبه مقاومت بستر الکترود زمین را دارد. در شکل 1 تصویر دستگاه مذکور نمایش داده شده است.

روش اندازه گیری

اندازه­گیری مقاومت ویژه با استفاده از روش ونر (Wenner) براساس استاندارد ASTM G57 انجام شده است. در این روش هر چهار میل اندازه­گیری در امتداد یک خط راست، با فاصله مساوی a از یکدیگر و در عمق b کوبیده می­شوند و مطابق شکل 2، به ترمینال­های یک دستگاه ارت سنج چهارسیمه وصل می­شوند.

 

جدول 1: نتایج اندازه­گیری در محدودۀ SUB.1

Probe Distance (m)

SOIL RESISTIVITY (Ω.m)

1

24.5

2

41.3

3

51.8

4

53.8

5

32.3

 نتیجه شبیه سازی نرم افزاری

با استفاده از ماژول RESAP از پکیج نرم­افزاری CDEGS و واردنمودن اطلاعات اندازه­گیری شده، نتایج شبیه ­سازی شرح ذیل است.

جمع بندی نتایج مطالعات میدانی و شبیه سازی نرم افزاری

با توجه به نتایج شبیه­سازی ، نتایج ذیل حاصل شده است:

 

·       مطابق با نتایج ارائه ­شده  که در شکل  مشخص شده است، برای این محدوده سه لایه خاک وجود دارد. مقاومت ویژه خاک تا عمق 46.63 سانتی متر در حدود 12.45 اهم­متر ، در عمق بین46.63 و 92.78 سانتی متر حدود 165.2 اهم متر  و در عمق بیش از 92.78 سانتی متر در حدود 32.86 اهم­متر خواهد بود. 

نتیجه شبیه سازی نرم افزاری

 

به منظور حصول یک سیستم بهینه برای الکترودهای زمین، طراحی دقیق با استفاده از ماژول MALZ از پکیج نرم­افزاری CDEGS و در سناریوهای مختلف  صورت گرفته است که نتایج شبیه­ سازی ر به شرح ذیل است.

تذکر1 : با توجه به نتایج ارائه شده درگزارش اندازه گیری مقاومت ویژه و مدلسازی خاک و نیز با در نظر گرفتن عمق یخزدگی خاک ، بهترین عمق برای دفن الکترودهای سیستم زمین 1 متر نسبت به سطح می باشد چراکه در این عمق الکترودهای زمین به لایه ی خاک با حداقل مقاومت ویژه دسترسی خواهند داشت.

تذکر2 : پس از بررسی های نرم افزاری و با علم کارایی مناسب آرایش مش برای سیستم الکترودهای زمین در سیستمهای فرکانس بالا ، بررسی کلیه ی سناریوها با استفاده از مدل مذکور ارائه شده است لازم بذکر است ابعاد هر واحد از مش 3 متر در 3 متر در نظر گرفته شده است.

 

استفاده از رینگ حلقه ای 5 متر در 5 متر با استفاده از الکترود زمین میله ای از طریق اتصال حلقه ای

 

تذکر : لازم به ذکر است به منظور بررسی سیستم الکترودهای زمین آرایش های بسیاری مورد بررسی قرار گرفته شد نظیر استفاده از رادهای با طول زیاد نظیر 10 متری و بیشتر ، جایگزینی خاک محدوده ی سیستم الکترودهای زمین با خاک دارای مقاومت ویژه ی پایین یا مواد کاهنده ، استفاده از چاه های عمیق و صفحات مسی، استفاده از آرایش های لایه ای و استوانه ای و ... که به دلیل سختی اجرا و در عین حال کارایی اندک ، استفاده از آن ها راهگشا نبوده است.